Fredriks blogg

Jag springer maraton och längre lopp.

Tjejmarathon

12 juli 2013 av Fredrik

Det har snart gått två veckor sedan jag sprang Tjejmarathon så det är väl på tiden att jag bloggar om det.

Inför loppet
Uppladdningen inför loppet var inte den bästa. Jag hade tränat bra, men jag hade inte fått ro att förbereda mig mentalt. Dessutom blev jag stressad medan jag packade kvällen innan loppet, försov mig på morgonen och körde fel på vägen till starten utanför Norrtälje. Jag hann fram i tid och alla glada löpare och atmosfären vid starten fick mig att slappna av.

Loppet
Loppet gick längs Roslagsleden. Det var trångt inledningsvis. Stigen kantades av brännässlor och det var ingen som var sugen på att ta sig förbi någon annan. Det blev drygt en kilometer promenad innan vi kom fram till en väg och proppen släppte. Det var inget som stressade mig – jag hade inget tidsmål, utan var där för att få mer ultraerfarenhet. Efter ytterligare några kilometer på väg och åkermark hade jag dock passerat en hel del löpare och från 10 km sprang jag i stort sätt för mig själv.

När jag nådde den andra vätskestationen vid ca 30 km kände jag mig trött. Jag satte mig i skuggan och åt en macka i godan ro innan jag gav mig iväg igen. Jag började sätta upp kortare mål. Först skulle jag ta mig till klipporna vid 37 km. Det var jobbigt, men det gick. Framme vid klipporna var jag tvungen att gå. (Jag vet inte om någon vågade springa där.)

Klippor

Mitt nästa mål var vätskestationen vid 42 km. Jag hade fått ny energi ute på klipporna, men dessvärre hade jag inget vatten kvar. Jag är osäker på om det var nödvändigt, men jag varvade jag löpning med gång fram till stationen för att inte bli helt uttorkad.

Vid vätskestationen fick de fylla ryggan med vatten medan jag bälgade i mig cola – magen ville inte ha mer sportdryck. När jag gav mig av fick jag sällskap av en annan löpare. Vi sprang ihop ett par kilometer, men sedan önskade jag henne lycka till – jag var tvungen att gå igen.

Efter att ha växlat mellan gång och löpning ett tag, började klockan närma sig 53 km. Jag sprang och höll utkik efter målet och till sist såg jag det, ett litet mål med en skara glada funktionärer och fem andra löpare. Tiden blev 6:01:43.

Fredrik Norlin är ultra!

Det var ett trevligt lopp som jag gärna springer igen. Bra stämning och god service vid alla vätskestationer.

Skriv en kommentar | Kategorier: Tävling | Taggar: , ,

Skriv en kommentar

Required fields are marked *