Fredriks blogg

Jag springer maraton och längre lopp.

Långsiktiga planer

12 februari 2014 av Fredrik

Jag skrev tidigare att planen för 2014 var att ordna sju kvalpoäng för att kunna anmäla mig till nästa års upplaga av UTMB (Ultra-Trail du Mont-Blanc) – det var bland annat därför jag bestämde mig för att anmäla mig till Transylvania Trail Traverse i Rumänien till hösten.

Igår publicerade de ett nyhetsbrev från UTMB där det framgick att man skärpt kraven för att få anmäla sig till loppet – till 2015 räcker det inte längre med sju kvalpoäng, utan det krävs att man samlat ihop åtta poäng på max tre lopp. Det kändes naturligtvis snöpligt eftersom jag redan anmält mig och planerat in allt.

Jag började genast funderade på möjliga lösningar: se om det är möjligt att ändra distans på Transylvania Trail Traverse, eller hitta något annat lopp i oktober-november så att jag skulle nå upp till åtta poäng. Det var först i morse då jag läste Camilla Ringströms blogginlägg om de skärpta kraven inför UTMB som jag visste hur jag ska göra – jag ska göra 2015 till bergsloppens år och skaffa den erfarenhet och de kvalpoäng som behövs för att ansöka till UTMB 2016.

Fram tills dess kan jag ju alltid njuta av loppet på YouTube 🙂

4 kommentarer | Kategorier: Allmänt | Taggar: , ,

Comments (4)

  1. satte just kaffet i halsen när jag också såg att det utökats till 7 poäng, som jag skulle få ganska svårt att klämma in hur som helst.

    Tror jag får nöja mig med Ironman i år, istället för att stressa in lopp i år !

    skrota hornindal mest troligt alltså…

    • Igår läste jag om Tierra Arctic Ultra som är ett nytt svenskt lopp som eventuellt kommer att ge tre kvalpoäng. Jag funderar på att springa det istället för AXA Fjällmaraton för att få ihop tillräckligt med poäng till UTMB.

  2. Hej! Såg ditt inlägg och ville bara bekräfta att Tierra Arctic Ultra ger tre ITRA poäng för UTMB 2015. Mvh, Eirk T, Tierra

    • Hej Erik! Jag läste det och jag är väldigt sugen på att anmäla mig, men är osäker på om kroppen fixar ett långlopp då. Måste fundera ett tag till.

Skriv en kommentar

Required fields are marked *