Fredriks blogg

Jag springer maraton och längre lopp.

Ytterligare ett lopp bokat 2017

16 oktober 2016 av Fredrik

Förra helgen kunde jag berätta att jag bokat de två första loppen inför 2017. Nu har jag bokat ett till, nämligen Kullamannen Ultra – ”Himmel, hav & helvete”. I början av november nästa år beger jag mig återigen till Skåne för att springa 161 km (100 miles). Drygt 4000 höjdmeter utlovas, så det där med att Skåne skulle vara platt stämmer inte.

Selfie i Kullaberg

Sprang i Kullaberg i somras och ser verkligen fram emot ett återbesök.

4 kommentarer | Kategorier: Allmänt, Tävling | Taggar: , , ,

Comments (4)

 1. Hej Fredrik,

  Ska också springa på Kullen, mitt första 100 miles lopp. Har du några tips på förberedelser ? T ex hur man stegrar mängdträning. Hur gör du ?

  • Hej! Kul att du också ska springa där och debuterar på distansen dessutom! Nu vet inte jag hur mycket du tränar idag, eller vad du har för mål, men jag kan berätta lite kort om hur jag tränade inför mitt första 100-mileslopp.

   Jag låg på en veckomängd på 50-60 km, fördelat på tre distanspass och ett långpass, innan jag började öka mängden. Fyra månader innan loppet började jag köra back to back-pass på helgerna, vilket för mig betyder två ungefär lika långa långpass. Jag började med två långpass på 20 km och sedan ökade jag stegvis till två pass på 35 km tre veckor innan loppet. Var tredje helg sprang jag något kortare långpass för att få lite ”vila”. Kunde jag inte springa springa dubbla långpass en helg, så sprang jag ett lite längre istället.

   Kullamannen bjuder på en hel del stigning, så passa på att springa i alla backar du ser när du är ute på dina träningspass. Har du tillgång till brantare backar, så träna på att gå upp och springa ner. (100-mileslöpare springer sällan i uppförsbackar.)

   På långpassen kan du passa på att testa energiprodukter och mat som du tänker stoppa i dig under loppet, så du vet vad som funkar.

   Jag var inte van att köra terränglöpning med pannlampa, så jag tränade på det också.

   Lycka till!

   • Hej
    Ursäkta att jag slänger iväg en fråga så här bara, men jag är också anmäld till Kullamannen 160km, anmälde mig igår och det är premiär för mig på distansen. Gjorde något 90km blandat traillopp i Juli och då gick det bra att äta energibars, kanelbullar och någon ostfralla.
    Men detta är ännu längre och jag undrar hur du gör med maten här, vilken strategi har du om man får fråga?
    Jag funderar på att sätta mig och äta en pastasallad efter vi kommit ner till Mölle ca +90km fast det är kanske för sent, ska ett större intag ske i Ängelholm när man har tillgång till sin utrustning??
    Hur får du batterierna på pannlampan att räcka och vilken lampa har du??
    Tar som nybörjare emot tips??

    • Hej! Vad roligt att du också tänkt ta dig ann detta lopp.

     Jag har ingen plan för just Kullamannen än, men jag brukar tycka det är enklare att äta lite med jämna mellanrum än att äta ett större mål. Jag har sällan någon större aptit när jag springer, utan äter mest för att jag vet att jag behöver det.

     Jag springer med en pannlampa som heter LED Lenser H7R.2 och för att hushålla med batterier brukar jag skruva ner ljusstyrkan så att den inte lyser starkare än nödvändigt. Det jag gillar med den är att den dels har uppladdningsbara batterier, men även klarar vanliga AAA-batterier utifall man behöver byta under loppet. Som reservlamapa har jag en billigare variant, inte för att springa med utan för att kunna se något vid ett eventuellt batteribyte i mörker.

     Vi ses i Skåne!

Skriv en kommentar

Required fields are marked *